Valmentaja

 

Aino Puuperä

IMG_4146

  • Suorittanut PTCA-Ravintovalmentaja -koulutuksen
  • 30-vuotias helsinkiläinen
  • Päätoimiselta ammatilta myyntikoordinaattori
  • Harrastuksina Crossfit, juoksu, ruoka, lukeminen, kirjoittaminen
  • Intohimona matkustelu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi
  • Motto: ”Never stop exploring”

logo

Suuri oivallukseni

Olen itse oivaltanut ravinnon vaikutuksen yleisfiilikseen ja sitä kautta olemiseen ylipäänsä. Useamman vuoden syömisten kanssa kikkailtuani ymmärsin, että tapani on ollut aivan väärä. Aterioita väliin jättämällä ja mahdollisimman pieneen kalorimäärään tähtäämällä energia ja yleinen vire oli kauan kateissa. Päällepäin suht terveelliseltä vaikuttavasta ruokavaliosta huolimatta olo oli väsynyt ja turvonnut. Pienten muutosten kautta olo pikku hiljaa koheni ja energiatasot nousivat huimasti. Jätin ruokavaliostani pois ruoka-aineita joiden huomasin aiheuttavan minulle oireita. Kiinnitin huomiota ateriarytmiin ja ravinnon laatuun. Pian myös sokerikoukku oli historiaa.

Tänä päivänä olen onnistunut luomaan itselleni rutiinit jotka tulevat selkärangasta eivätkä vaadi toteutuakseen minkäänlaista päänvaivaa. Olo on kevyt ja energinen. Mikä parasta, uudet elämäntavat eivät tunnu uhrautumiselta ja annan itselleni luvan syödä sitä mitä mieli tekee. Kun tiedän miltä oikeanlainen ravinto saa olon tuntumaan omassa kehossa, ei suurimman osan ajasta enää tee mielikään valita ”huonompaa” vaihtoehtoa. Täydellisyyteen en pyri ja joskus on enemmän kuin ok syödä mitä mieli halajaa ilman omantunnontuskia. Pääsääntöisesti noudatan kuitenkin ravitsemusfilosofiaani, jonka mukaan kaikki mitä syön maistuu hyvältä ja on minulle hyväksi.

Uskon että moni muukin painiskelee samojen ongelmien parissa kuin itsekin ennen “suurta oivallustani”. Pienillä muutoksilla oma elämänlaatuni parani huomattavasti, ja haluan auttaa myös muita saavuttamaan tämän olon ja oivaltamaan miten suuri vaikutus pienillä muutoksilla voi olla.